2016. április 22., péntek

Hurci piacok

Irány shoppingolni!
Ha rászántuk magunkat a kendő- vagy hurcivásárlásra, érdemes arról is tájékozódni, hogy hol találjuk a legnagyobb választékot, ahol nagy valószínűséggel meglelhetjük a vágyott cuccot, vagy találunk olyan eladó portékát, amibe beleszeretünk.

Az alábbiakban messze nem találhattok meg minden helyet, de a legnagyobb választékkal rendelkező lelőhelyeket összegyűjtöm. Néhány számomra kedves webshopot is megjelölök és egy-két márka saját (magyar) oldalát is belinkelem.

Először is. A legtöbb kendő és hurcilelőhely a Facebookon van. A Mamami fórumon is vannak adok-veszek helyek, de én hiába regisztráltam ott, a használatát túl bonyolultnak találtam, így feladtam az ottani keresést.

Két nagy hurci adok-veszek csoport a Facebookon:

Babahordozó eszközök adás-vétele, cseréje...

Kenguruk és hordozókendők eladás vétel csere csoportja

Ebben a két csoportban minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere. A legolcsóbb kendőktől és hurciktól a drágábbakig. Óriási a választék, ha betévedsz ezekbe a csoportokba, szinte biztos, hogy találsz olyat, ami rád vár.
Jól használható fotóalbumok vannak, minden típusnak külön. A Babahordozó eszközök adás-vétele csoportban még ár szerint is kategorizálva vannak az eladó darabok.

Kisebb tagszámú adok-veszek csoport hordozásfüggőknek, ahol egyedi darabokra, különlegességekre is rálelhetsz:

Piactér hordozásfüggőknek

Ezekben a csoportokban leginkább használt portékát találhatunk. Ennek megfelelően az áruk is kedvezőbb, mintha "márkaboltból" venné az ember az új darabot. Ezen kívül érdemes azt is szem előtt tartani a választásnál, hogy kendők esetében kifejezetten érdemes használtat vásárolni. Azok ugyanis jó eséllyel már betörtek, az anyaguk puhább, könnyebben kezelhető, mint egy ropógós, friss darab. Az előző tulaj(ok) már elvégezte rajta a szükséges melót.

Ha valami extrára vágysz:

High end wraps FSOT Hungary Facebook csoportba látogass el mindenképp. A high end* és egyéb különleges, egyedi darabok lelőhelyére.

Figyeljünk oda!
További fontos szempont!: különösen hurci vásárlás esetén. Érdemes körültekintőnek lenni a választásnál. Természetesen vannak "fapados", jól használható, olcsóbb darabok, de az ismeretlen eredetű termékek sajnos veszélyesek is lehetnek. A varrónőm varrta egy márkás hordozó alapján kezdetű hirdetésekkel jobb vigyázni. A hordozóvarrás szakma, komoly tudáson alapul, aminek köszönhetően a babánk hordozására készített hurcik megfelelő minőségű anyagokból vannak összeállítva és úgy megvarrva, hogy ne történhessen baleset, ne szakadjon le a baba súlya alatt.
Természetesen vannak olyan varrónők, akik ezt jól tudják, és csinálják, de esetleg a nevük nem forog a köztudatban.
Így vásárlás előtt mindenképp érdeklődjünk az eladótól, hogy ki készítette a hurcit, és ha nem ismerjük a nevét, bátran nézzünk utána vagy kérdezzünk rá babahordozással foglalkozó fórumokon.

Ha már választottunk márkát, és úgy keresünk, érdemes körülnézni szintén a Facebookon. Sok márkának van magyar oldala, és a legtöbb ilyen csoportban megengedett az adás-vétel is. Sőt, ezekben sokszor közös rendelések is szerveződnek, hogy a nagyobb mennyiségű vásárlásnak köszönhetően a gyártó esetleg kedvezményt adjon, illetve a drága külföldi postaköltség csökkenjen.

Kifejezetten magyar oldalak néhány kendőmárkához:
(A teljesség igénye nélkül)

LittleFrog Magyarország

Natibaby Magyarország (only HUN)

Fidella Hungary

Didymos Magyarország

Oscha kendők magyar csodálói :)

Pollora Magyarország

Colimacon Hungary

Ellevill Zara / Jade hordozókendők Magyarország

Ha nincs itt a listában, de keresel egy kendőmárkát, érdemes beírni a Facebook keresőjébe. Soknak van nemzetközi csoportja, de soknak magyar csoportja is. 

Néhány oldal, ami nem kifejezetten adok-veszek, de a keresésben hasznos lehet:

SlingoFest - a legnagyobb nemzetközi kendő-tár. Itt aztán nézhet az ember, ameddig a szem ellát. Ha már van bizonyos elképzelésünk, de konkrétan még esetleg nem tudjuk, mit szeretnénk, itt nem csak márkára kereshetünk rá, hanem színre, összetételre, vastagságra, de még mintára is...

Anonim hordozókendő- és scrapfüggők :D - magyar Facebook csoport függőknek. Itt aztán megtalálható a legdrágább, legkülönlegesebb darab is. Ha speciális igényed van, itt annak is utánanézhetsz, a csevegőben rákérdezhetsz. Ha elég vakmerő vagy, csatlakozz!

Kedvenc webshopjaim:

Babba Mia - elsősorban Little Frog márka magyar forgalmazója, de természetesen sok más szuper termék lelőhelye is.

Mint Borsó meg a Héja - kendők széles választéka, kiegészítők lelőhelye, kendő anyagból készült mindenféle finomság.

És mennyi mindenről nem tettem említést még, ha a piacokról van szó. De erről majd legközelebb.
Egy következő posztban össze fogom gyűjteni Nektek a legnépszerűbb és legmegbízhatóbb magyar hurcikészítőket, hogy tudjátok, kik azok, akiktől bátran vásárolhattok, vagy ha egyedi darabot szeretnétek, kivel érdemes elkészíttetni azt!

*high end márkák: csúcskategóriás márkák



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése